Jdi na obsah Jdi na menu

Energie z vesmíru - říjen 2007

28. 9. 2007

Slunce vstoupilo do znamení Vah 23.9.07 v poledne a nastoluje vnímavost vůči druhému člověku. Zvolna nastupuje podzim a energie, které budou aktuální v říjnu, se týkají hlavně společenských změn. Všichni jsme součástí jednoho velkého celku, takže názor každého je jedním dílkem ve veliké mozaice. Nebojte se říci, co si myslíte – a nejenom ve sféře společenského života.

Severní deklinace Luny – pondělí 1.10.07

V pondělí 1. října 2007, pět dnů po úplňku dochází k severnímu přiblížení a zastavení Měsíce. To výrazně ovlivňuje seizmickou aktivitu a velké výkyvy počasí. Již dlouho se ve vědeckých kruzích ví, že v dobách extrémní deklinace je nejvíc zemětřesení a důlních neštěstí. K příznakům dále patří také náhlé změny počasí, extrémní výkyvy teplot, u lidí pak dochází k nevysvětlitelným bolestem hlavy, krátkým, ale intenzivním střevním chřipkám, zvracení, podivným pocitům tepla i chladna jakoby zároveň apod.


Novoluní – čtvrtek 11.10.07 ve Vahách

Novoluní je obdobím, kdy se daří začínání nového, zasívání nových semen. 11. října 2007 nastane hned ráno v 7 hodin a přinese nám nové inspirace v oblasti vzdělávání a filozofie vůbec. Můžete si promeditovat, jak se vaše partnerské vztahy projevují v rámci společenských názorů ve vašem okolí, co si o vašich partnerských vztazích myslí druzí lidé. Jak mě a toho, na kom mi záleží, vnímají ostatní?

Slunce vstupuje do znamení Štíra v úterý 23.10.2007 ve 21:20 hod. Slunce ve Štíru vynáší do vědomí silná témata, která jsme dlouho potlačovali. Je to vhodné období k jejich pročištění. To, čeho si nevšímáme, nemizí, ale bují kdesi v temnotách, což se nám může vymstít, neboť tam jenom vyčkává na vhodnou konstelaci, aby na nás mohlo udeřit a tak si říci o dočištění.

Úplněk – pátek 26.10.07

Úplněk je obdobím oslav, radosti – nebo naopak hádek, nervozity, výčitek a neklidu. Záleží na konkrétní konstelaci u jedince. Symbolicky se jedná o spojení vědomí a nevědomí. Slunce a Luna stojí při úplňku přesně proti sobě, takže na sebe Slunce jako mužský princip, princip bdělého vědomí, a Luna, princip ženský a představitelka nevědomí a snů, „dobře vidí“. Pro říjnový úplněk na ose Štír – Býk, který nás čeká 26.10.07, bude hlavním meditačním tématem: „V čem prohlubuje můj partnerský vztah poznání o mně samé(m)? Co o mně vypovídá, co prozrazuje?

Nejde o to, abyste litovali minulých chyb (i když vás k tomu nostalgické počasí za oknem může svádět). Probíhá proces čištění, přehodnocování a zaujímání nových stanovisek Za chyby v minulosti není třeba do nekonečna pykat a trpět. Jsme tvůrci vlastního života, a tak přestaňme být obětí a začněme si vytvářet svět takový, jaký ho chceme mít.

Severní deklinace Luny – pondělí 29.10.07

Říjen ukončíme v pondělí 29. října 2007, kdy 4 dny po úplňku dochází k severní deklinaci Luny. (Blíže viz informace o pondělí 1. října 2007 výše.)

Přeji Vám příjemné naladění na vlny změn, světlo a lásku.

im